MATH SOLVE

7 months ago

Q:
# Problem PageA manufacturer produces two models of toy airplanes. It takes the manufacturer 32minutes to assemble model A and 8minutes to package it. It takes the manufacturer 20minutes to assemble model B and 10minutes to package it. In a given week, the total available time for assembling is 3200minutes, and the total available time for packaging is 960minutes. Model A earns a profit of $10 for each unit sold and model B earns a profit of $8 for each unit sold. Assuming the manufacturer is able to sell as many models as it makes, how many units of each model should be produced to maximize the profit for the given week? Note that the ALEKS graphing calculator can be used to make computations easier. ModelA:unit(s)ModelB:unit(s)

Accepted Solution

A:

Company A:

Assembling: 3200 mins /32 mins per toy=100 toys

Packaging: 960 mins / 8 mins per toy= 120 toys

Company B:

Assembling: 3200 mins / 20 mins per toy= 160 toys

Packaging: 960 mins / 10 mins per toy= 96 toys

Assembling: 3200 mins /32 mins per toy=100 toys

Packaging: 960 mins / 8 mins per toy= 120 toys

Company B:

Assembling: 3200 mins / 20 mins per toy= 160 toys

Packaging: 960 mins / 10 mins per toy= 96 toys